Intirio nieuws

Intirio nieuwspagina

PERSBERICHT: De veerkracht van Intirio

07-02-2018 in Persberichten

De sterkhouders van de Belgische en Nederlandse interieursector waren opnieuw in grote getale present bij de 20ste editie van Intirio. 150 exposanten  brachten een kwalitatief en compleet aanbod.

De terugkomst van de zonweringsbedrijven en het schitterende aanbod van high end raamdecoratie en muurbekleding versterkten het belang van Intirio. Daarenboven was er een uitgebreid aanbod van woonaccessoires en vloerbekleding. Het hele aanbod was zowel informatief als inspirerend voor professionals.

Intirio zet sterk beeld neer

De verzorgde presentatie en doordachte opstelling van Intirio onderstreepten dit kwalitatief aanbod. Ze zorgden mee voor een professionele sfeer, waar men de tijd kon nemen voor rustige verkoopsgesprekken. De Belgische en Nederlandse interieursector vond hier de ideale zakelijke omkadering.

Bezoekersaantal krijgt stevige boost

Dit uitgebreide aanbod bracht 6.650 bezoekers (30% meer dan vorige editie!) op de been. En dat waren zonder uitzondering topinkopers. Zoals één van de vloerbekledingspecialisten opmerkte: “We moeten niet alleen naar de aantallen kijken, want als ik 7 van mijn 10 belangrijkste Nederlandse klanten hier ontmoet dan is dat fantastisch.“ Opvallend was ook het grote aantal Nederlandse bezoekers. Zij maken opnieuw één derde van het aantal bezoekers uit, net zoals in 2016.

Intirio wordt tweejaarlijkse vakbeurs

Sinds kort werd de beurs Intirio, tot nu toe een organisatie van de vzw Textirama, verkocht aan het internationale beursconsortium Easyfairs. Dat betekent schaalvergroting en extra support. De praktische organisatie en dus ook het specifieke DNA van Intirio, blijft wel aangestuurd door nagenoeg hetzelfde team als voorheen. De frequentie van de beurs verandert: Intirio wordt nu een biënnale. De eerstvolgende editie komt er in 2020.

Een deel van de exposanten heeft belangstelling voor een tussentijds event. Zij hebben nood aan een jaarlijkse presentatie van hun collecties. Dat zou een volledig nieuw project worden, kort en krachtig, dat uiteraard niet onder de naam Intirio zou doorgaan. Het team komt hier zo snel mogelijk op terug.

En als uitsmijter: de trends.

Het wordt een eclectische periode, waarbij iedereen een eigen stempel kan leggen op zijn leefwereld. Trendy interieurs mixen naturel met veel kleur,  zuiver hout met PVC. Bij de wandbekleding mogen klassieke fleur de lys patronen afwisselen met grafische prints. De talrijke geometrische prints zorgen voor dieptewerking en bijna 3D-effecten. Textielmaterialen hebben een structuur, dikwijls via flock prints. Plantenbedrukkingen zijn alomtegenwoordig, van het oerwoud, via de bananen tot de kersen.  Op gebied van kleuren doen groen, blauw en geel het goed. Bij de vloerbekleding vinden we top PVC-vloeren, die eruitzien en aanvoelen als parket. Maar ook karpetten en tapijten in natuurtinten zijn goed vertegenwoordigd.

 


 

Beursbeelden in hoge resolutie kan u hier downloaden.

 

Web design en development by Lavagraphics