Intirio Awards 2019

Intirio nomineert de boeiendste en meest vernieuwende producten van de beursvloer. Ook voor deze editie betekenen de awards een meerwaarde voor de interieurwereld. Tijdens de eerste beursdag maakte de jury een selectie van de genomineerden en winnaars.

MOST INSPIRING COLLECTION AWARD – INTIRIO 2019

Masureel International AWARD WINNER

Behangspecialist Masureel toont een toppresentatie die de bezoeker zo naar binnen trekt. Met als blikvanger een prachtige Afro-geïnspireerde collectie. Het is een totaalbeeld dat een duidelijk geheel vormt. Elegant afgewerkt bovendien.

Intede (Romo Group)

De stoffencollectie van Rubelli staat harmonieus naast die van Jacaranda en Van Besouw. Intede heeft op Intirio een echte beleving neergezet waarbij de stand en de presentatie de verschillende collecties naadloos met elkaar verbindt.

aTsceau-Etro-Iksel

Divers en toch eenduidig. De presentatie is opgevat als een inspirerende setting doorheen het hele interieur. Tot en met de badkamer en de trappenhal. Een totaalconcept dat harten verovert.

INNOVATION AWARD – INTIRIO 2019

Elitis was AWARD WINNER

Innovaties te over bij Elitis. Essences de bois is een collectie wandbekleding die de sfeer van hout oproept. Vooral de marqueterie of het inlegwerk is bijzonder. Met een flinterdun laagje creëren ze het effect van een hele wand. Ook Alcôve zit vol innovaties. Deze velour is geweven en wordt toch zonder enige backing als muurbekleding gebruikt. Een innovatie die nieuwe mogelijkheden opent in de textiele wandbekleding.

Puylaert Designs of the Time

Noble Savage 2 is niet alleen een ronduit prachtige collectie die geïnspireerd is op de verhalende cultuur van de Aboriginals, het is daarenboven een collectie die op innovatieve wijze gebruik maakt van bijzondere materialen. Krijt, bijvoorbeeld. Bij de Aboriginals gebruikt om maskers wit te maken, maar hier gebruikt om linnen meubelstoffen van een uniek nabehandeling te voorzien.

Moduleo – LayRed

LayRed® is een vinyl klikvloer die ontworpen is om de verschillen in de ondervloer te overbruggen én om oneffenheden op te vangen. Hij is bestand tegen hakken, meubelpoten en water en vervormt niet onder invloed van temperatuurschommelingen.

Ook akoestisch is de LayRed® interessant. Met een loopgeluid van amper 21 dB is hij de stilste vloer in het rigide vloersegment.


De Awards jury:

Philip Van Bost
Van Bost Etalages, ondernemer, decorateur, docent decoratie en specialist visualmarketing

Michel Minne
Designer, Interieurdesigner

Shari De Gent
Jonge online ondernemer

Niek De Prest
Trend analist, Trendcoach voor Intirio

Bekijk ook onze andere blogberichten