Intirio nieuws

Intirio nieuwspagina

Afspraak op het congres: Jorg Snoeck toont op 28 januari waar de nieuwe kansen liggen voor de woonretail

08-01-2019 in Intirio 2019

Jorg Snoeck is een goedgemutste topspreker en entertainer met een niet te evenaren kennis over de retail. U kent hem van Retail Detail, het platform waar de woonsector niet meer omheen kan. Recent schreef hij ook een boek, The Future of Shopping, dat meteen werd uitgeroepen tot managementboek van het jaar.

Een boek dat zijn leven heeft veranderd, vertelt hij aan de telefoon. Op het Interieurdecoratie congres praat hij over nieuwe kansen voor de woonretail, maar hij mijdt ook de valkuilen niet. Een voorproefje:

Waarom het fout loopt met de traditionele retailconcepten

We weten al lang dat de digitalisering de markt grondig heeft veranderd. Iedereen ziet de lege winkelstraten en veel retailers hebben het moeilijk. Eén van de oorzaken is dat we vasthouden aan de vertrouwde oude waarden, vertelt Jorg Snoeck. Het idee dat je ketens met identieke winkels moet creëren, bijvoorbeeld, om het aankoopvolume op te drijven. Jorg Snoeck zal op het Interieurdecoratiecongres uitleggen waarom we dat beeld moeten loslaten. Maar hij zal ook antwoorden op de vraag die op ieders lippen ligt: hoe moet het dan wel?

De doorsnee smaak bestaat niet meer

Ook de socio-demografische verandering drukt op de retail, vertelt Snoeck aan de telefoon. Denk aan het toenemend aantal interculturele gezinnen en de invloed van migratie. De smaak van de koper verandert daardoor. De doorsnee koper zoals we die lang hebben gekend, bestaat niet meer. Ook interieurbedrijven moeten de ogen openen voor de diversiteit van de consument, aldus nog Jorg Snoeck. 

Mensen vertrouwen mensen

Maar Jorg Snoeck heeft ook goed nieuws. Hij ziet namelijk de mens als de oplossing. Niet uw product, maar ù zal dus het verschil maken, vertelt hij, want “Mensen vertrouwen mensen”. Jorg zal aan de hand van succesverhalen uit binnen- en buitenland tonen hoe anderen het doen. Aan inspiratie zal het dus zeker niet ontbreken in deze lezing.

Volbloed entertainer

Wie Jorg Snoeck al in actie gezien heeft, zal het beamen: Jorg is een volbloed entertainer. Een topspreker die u voor geen goud mag missen.

Reserveer alvast uw gratis ticket en verzeker uw plaatsje bij Jorg Snoeck. En waarom ineens ook niet voor de Intsite.be talk rond ‘akoestiek en esthetiek’ de dag erop? Meer hierover binnenkort.

 

Web design en development by Lavagraphics