Intirio nieuws

Intirio nieuwspagina

Over krijt en geitenhaar. En natuurlijk ook over linnen en wol. Designs of the Time – de ‘must visit’ van Intirio

22-01-2019 in Intirio 2019

Krijt. U leest het goed. Krijt en geitenhaar zijn twee nieuwe elementen in de stoffencollectie van Designs of the Time: Nobel Savage 2. De nieuwe materialen beantwoorden als geen ander aan het concept waarbinnen deze collectie tot stand kwam.

Nobel Savage 2 is geïnspireerd op de Aboriginal cultuur. Op haar spiritualiteit en verbondenheid met de natuur, haar kleuren en haar bijzondere interpretatie van de geometrische beeldtaal die verwijst naar de droomtijd, het hiernamaals van de Aboriginals.  

Krijt, verrassend luxueus

Krijt is één van de elementen die verwijzen naar de rituelen van de Aboriginals. Het matte wit is dik en gestructureerd en werd gebruikt als hoofdcomponent in de rituele maskers. Als nabehandeling op het linnen weefsel, wekt de krijtbehandeling een nomadische sfeer op, die tegelijk nederig en luxueus aanvoelt. De stoffen zijn prachtig als meubelstof maar kunnen ook als raambekleding voor een bijzonder effect zorgen.

3 meter, een trend

Bijna alle stoffen uit de collectie zijn beschikbaar op 3 meter. “Het is een trend die perfect past in het DNA van Designs of the Time,” vertelt Jan Van Mieghem. “Designs of the Time creëert textiel voor de moderne architectuur. Steeds vaker zijn deze exclusieve stoffen de kers op de taart. De hoge en brede panden accentueren de statige architectuur en voegen warmte toe.”

Geitenhaar

Designs of the Time zet met ‘Noble Savage 2’ alweer een nomadische collectie neer. Het is een appel aan culturele rijkdom en avontuur en een duidelijke positionering naar een doelgroep met een open en avontuurlijke levensstijl. Het geitenhaar wordt gebruikt in een semi-transparante raambekleding. Niet zomaar een gimmick, wel een prachtig materiaal dat ook zichtbaar aanwezig is in de stof.

Geometrische patronen

De Aboriginals zijn een volk van symbolen. Ze creëerden prachtige rituele motieven, maar ook kaarten waarmee insiders de weg vinden in de onherbergzame natuur. Al deze patronen dienden als basis voor de creatie van de hedendaagse nieuwe beeldtaal in de ‘Nobel Savage 2’ collectie, die u op Intirio uitgebreid kan betasten en bekijken.

 

Web design en development by Lavagraphics