Ontdek de kleurentrends voor 2019

Kleur weerspiegelt als geen ander een tijdsgeest. Denk maar aan de jaren 70 en 80. Hoewel niet iedereen bewust de modekleuren opzoekt, zijn ze toch heel erg aanwezig. Meer nog, zonder de juiste kleuren, hebben we het gevoel dat er iets fout zit. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen bij één van de toonaangevende exposanten op Intirio, Alinee.

Zij verdelen merken als Designers Guild, Christian Lacroix, Ralf Lauren, Dedar, John Derian en recent ook Zoffany. We hadden een gesprek met Johan Vander Vekens.

De trendkleuren 2019 die je in elke collectie ziet

Johan Vander Vekens: “Om de trendkleuren voor te stellen zou ik willen beginnen met de opmerkelijke nieuwe collectie van Christian Lacroix. Een heel andere Lacroix dan we lang hebben gezien. De kleuren zijn ingetogener, minder zot, maar nog altijd herkenbaar Lacroix.” Johan toont daarop een paradijselijk collectie wandpanelen die de naam Paradis Barbare draagt. Er zijn grappige figuurtjes in een unieke setting met een discrete kleurzetting waarin roze en groen de sfeer bepalen. Ook bij John Derian en Designers Guild zien we dezelfde tinten terugkeren. “Daardoor kan je prachtige combinaties maken,” gaat hij verder, “over de merken heen. Sommige ontwerpen doen wat Venetiaans of Fortuni aan.”

De paletten bji Alinee vertonen enkele interessante evoluties. Johan: “De huidkleuren, de zogenaamde ‘nudes’, zijn er nog maar eerder als accent. Celadon mintgroen en Madame de Pompadour roze vormen de nieuwe trend. Groen is het bindmiddel. Je vindt het in meerdere tinten, soms neigend naar blauwgroen, soms jade. Op bovenstaande foto zie je een ontwerp van Ralf Lauren met toetsen van die nieuwe groenen. Er zit ook een vleugje koper en paars in en het geheel rust op een strogele achtergrond. Als je de nieuwe kleuren wilt benoemen, dan zou ik zeggen, jade en strokleuren. Stro is echt nieuw. Pastel gaat verder, blauw ook, maar door strokleur toe te voegen en nieuw groen, wordt het beeld meer onderscheidend. Moderner.”

Johan Vander Vekens gaat verder: “Onze kussens resumeren de kleurentrend. Je ziet een mooie evolutie waarbij kleuren uit de vorige seizoenen langzaam naar de achtergrond verschuiven en nieuwe kleuren hun intrede doen. Zo ontstaat als het ware een hedendaags en vernieuwend beeld. We hebben het niet gezocht, maar toch zijn al deze kleuren en combinaties in alle collecties van Alinee aanwezig, van Lacroix, Designers Guild tot Ralf Lauren. Zelfs bij John Derian en Zoffany. Meer uiteenlopende stijlen kan je nochtans niet bedenken. Dat bewijst voor mij dat deze kleuren de huidige tijdsgeest weerspiegelen.”

Buiten zoals binnen.

Op Intirio presenteerde Alinee ook een outdoor collectie. En ook hier zien we weer gelijkaardige paletten. Outdoor en indoor smelten als het ware samen. Johan: “Steeds vaker zie je dat outdoor karpetten een plaats binnenshuis veroveren. Vooral voor wie huisdieren heeft kan dat interessant zijn. Even met de hogedrukreiniger erover en alles is weer perfect schoon.”

Op de foto ziet u de fraaie outdoor collectie met prachtige ingetogen kleuren in een wat bohemien-achtig kader. Johan: “De juiste tint is ook hier weer aanwezig. Een zacht celadon blauw met een transparante toets en accenten van nudes. Het zijn de kleuren die het verschil maken, in welke combinatie ze ook gebruikt. Prachtig gewoon. Het is zo simpel allemaal, zo eenvoudig en toch zo uniek. Ik zie enorm veel mogelijkheden!”

Share on facebook

Bekijk ook onze andere blogberichten

Scroll naar top